O Nas

Istniejemy od 2018 roku. Działalność naszego Wydawnictwa jest konsekwencją realizowanych programów Fundacji S he for Art. Dzielimy się z czytelnikami tym, co nas interesuje i co uważamy za ważne. Sięgamy do tematów zapomnianych, wypartych przez kulturowe stereotypy i uprzedzenia. Wprowadzamy w obieg polskiej kultury Artystów sztuk wizualnych, którzy charakteryzują się inną wrażliwością i oryginalną estetyką.

Publikujemy Artbooki o najwyższej jakości, poświęcone sztuce. Czerpiemy z tradycji i doświadczeń najlepszych europejskich wydawnictw.

Każdy projekty traktujemy osobliwie dlatego współpracujemy z wieloma specjalistami. To daje nam możliwość zbudowania najlepszego zespołu na potrzeby każdego kolejnego projektu. Wśród nich są Iga Niewiadomska, Leszek Marcinkowski, Anna Dyakowska, Janusz Ochab, Paweł Smoleński, Marek Grygiel, Bożena Pierga, Ewa Woźniak, Magdalena Wierzbicka, Andrzej Swat, Wojtek Kobalczyk, Tomasz Erbel, Tamara E. Pieńko.